16.02.2012

                          

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Tironiac Petru-Damian sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, participație improprie la infracțiunea de tăiere fără drept de arbori de pe picior și participație improprie la infracțiunea de furt de arbori.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reținut  faptul că, la data de 21.12.2011, inculpatul Tironiac Petru-Damian a determinat o persoană să taie 13 arbori nemarcați din pădurea aparținând fondului forestier național, asigurând-o că are aprobarea organelor silvice pentru exploatarea materialului lemnos, iar, la aceeași dată, a determinat alte 3 persoane să-l ajute să sustragă materialul lemnos rezultat din tăiere. În timp ce persoanele angajate de inculpat se pregăteau să transporte materialul lemnos din pădure, au fost surprinse de lucrători de poliție din cadrul Postului de poliție Cârlibaba. La somațiile lucrătorilor de poliție de a înceta activitatea infracțională, inculpatul Tironiac Petru-Damian a adresat amenințări unuia dintre lucrătorii de poliție aflați la fața locului, l-a lovit în zona pieptului și i-a rupt haina.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare,  Judecătoriei Vatra Dornei.

 

*

 

*                         *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaților:

Ø      FRUNZĂ IOAN-CONSTANTIN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat (4 fapte);

Ø      SIMION MARIUS-ALIN, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat (3 fapte);

Ø      DUBEI BENIAMIN-NICOLAE, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat (2 fapte).

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi  penale, a relevat faptul că, în noaptea de 16/17 iulie 2010 și în noaptea de 5/6 august 2010, cei 3 inculpați au pătruns, prin efracție, în depozitul unei societăți comerciale dintr-o comună din județul Timiș, de unde au sustras mai multe bunuri în valoare de 3.450 lei pe care și le-au însușit pe nedrept.

Totodată, la începutul lunii septembrie 2010, inculpații Frunză Ioan-Constantin și Dubei Beniamin-Nicolae au pătruns, prin efracție, în imobilul aparținând părții vătămate M.C.B. de unde au sustras mai multe bunuri în valoare totală de 3.600 lei.

De asemenea, în noaptea de 7/8 ianuarie 2011, inculpații Frunză Ioan-Constantin și Simion Marius-Alin au pătruns, prin efracție, în imobilul aparținând părții vătămate D.N., de unde au sustras mai multe bunuri în valoare totală de 5.000 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Deta.