15.06.2012

                          

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Buceschi Traian sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori prezenței de produse sau substanțe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 25.05.2012, în jurul orelor 0400, în timp ce conducea un autoturism  pe drumurile publice din municipiul Suceava inculpatul a fost oprit de un agent din cadrul poliției rutiere.

În acest context, inculpatul Buceschi Traian a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, după care a plecat de la fața locului cu mașina, împrejurare în care  l-a târât pe agentul de poliție, care fusese prins între portieră și caroserie, pe o distanță de 10-15 metri.  Ca urmare a acestei acțiuni, agentul de poliție a fost proiectat pe asfalt și i-au fost provocat leziuni ce au necesitat, pentru vindecare, un număr de 6-7 zile îngrijiri medicale.

Ulterior, fiind condus la sediul unității de poliție, inculpatul a refuzat să sufle în aparatul etilotest și  să se supună prelevării probelor biologice.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Suceava.