14.08.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, au solicitat, instanței de judecată, la data de 12.08..2012, arestarea preventivă a inculpatului CIULEI DUMITRU, aflat în stare de reținere, sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor deosebit de grav.

 La data de 12.08.2012, magistrații Tribunalului Mehedinți au admis propunerea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a reieșit următoarea stare de fapt:

La data de 11.08.2012, inculpatul CIULEI DUMITRU i-a aplicat fratelui său o lovitură cu un cuțit la nivelul toracelui, după care i-a aplicat mamei sale o lovitură la nivelul capului cu o mașină de tocat carne, leziunile produse celor două victime punându-le în primejdie viața.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale.

 

*

 

*                  *

           

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul ION DANIEL zis „Aragaz” sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de tâlhărie, dintre care una urmată de moartea victimei.

Magistrații Tribunalului Teleorman au admis cererea procurorilor și au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situație de fapt:

În noaptea de 10/11.08.2012, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a pătruns prin efracție în locuința părții vătămate B.I., unde, prin acte de violență, i-a sustras acesteia telefonul mobil.

În aceeași noapte, inculpatul a pătruns în locuința părții vătămate C.D., i-a sustras acesteia suma de 1.000 lei și un telefon mobil, apoi a exercitat acte de violență asupra acesteia, în urma cărora a rezultat decesul victimei.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.