14.03.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Mureș au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a unui număr de 9 inculpați (aflați în stare de reținere) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, lipsire de libertate în mod ilegal și implicarea conducătorilor firmelor specializate de pază și a angajaților acestora în descinderi în forță.

Magistrații Judecătoriei Tg. Mureș au admis în parte cererea procurorilor și au dispus emiterea unor mandate de  arestare preventivă pe numele a patru dintre inculpați și măsura obligării de a nu părăsi localitatea față de ceilalți 5.

          Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 13.02.2012, un număr de nouă agenți de pază din cadrul unei societăți comerciale (dintre care, în prima fază, au fost identificați șapte), sub conducerea directorului zonal Luduș și al șefului de intervenție pe jud. Mureș, fără a fi sesizați sau alertați de angajații sau reprezentanții unui restaurant din Luduș, au pătruns în forță în incinta localului, unde au agresat-o pe partea vătămată, producând distrugeri în bucătăria restaurantului, unde aceasta se refugiase.

Totodată, aceștia au transportat-o, împotriva voinței ei, cu un autoturism în Tg. Mureș, la un punct de lucru al societății, unde patronul societății a obligat-o, sub amenințare, să scrie o declarație prin care își asuma responsabilitatea cu privire la incendierea unei mașini de intervenție a firmei de pază.

            Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.