14.02.2012

                          

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus, la data de de 10.02.2012, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Dinu Cătălin zis „Sarsail㔠sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie și lipsire de libertate.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în noaptea de 01.07.2008, in jurul orelor 0430, inculpatul Dinu Cătălin, împreună cu alte persoane rămase neidentificate, a pătruns în locuinta părții vătămate P.A., prin escaladarea balconului și forțarea ușii de acces în bucătărie. În interior, autorii au imobilizat-o pe partea vătămată, prin legarea de mâini și de picioare, i-au acoperit gura și au amenințat-o o vor lovi dacă va opune rezistnță. În acest mod, au sustras din locuință suma de 3400 de lei, 6 picturi din secolul al XIX-lea, 2 icoane și alte obiecte de artă de patrimoniu, valoarea acestora fiind estimată, la momentul săvârșirii faptei, la suma de 910.000 lei. La plecare, autorii au lăsat-o pe partea vătămată legată și încuiată în casă, ușa de acces fiind deschisă abia ulterior, de către organele de poliție sosite la fața locului.

Dosarul  a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului București.