13.08.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au solicitat, instanței de judecată, la data de 12.08.2012, arestarea preventivă a inculpatei Culea Irina sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, precum și a incupaților  Mecic Ghiocel și Ilie Walter Ionuț sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la furt calificat.

Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au admis cererea procurorilor și au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaților, pentru o perioadă de 25 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 11.08.2012, în baza unei înțelegeri prealabile, inculpații s-au deplasat din orașul Mizil în comuna Lelești din județul Gorj, cu un autoturism aparținând  inculpatului Mecic Ghiocel.

 Aici, inculpații Culea Irina și Ilie Walter Ionuț, împreună cu o altă persoană au identificat-o pe partea vătămată D. I., în curtea căreia au pătruns și, sub pretextul că doresc să achiziționeze peturi și fier vechi, inculpata Culea Irina a deposedat-o de o cutie metalică în care avea suma de peste 33.527 lei.

După ce inculpații au reușit să-i sustragă părții vătămate suma de bani aceștia au plecat de la fața locului, deplasându-se spre jud. Vâlcea, iar când au ajuns pe raza comunei Bumbești-Pițic au fost identificați de organele de poliție. În aceste împrejurări, sub un anumit pretext, inculpatul Mecic Ghiocel și persoana care îi însoțea pe cei trei inculpați au  reușit să fugă de la fața locului, moment în care cea din urmă a aruncat  suma de bani ce aparținea părții vătămate pe marginea drumului, reușind să-și asigure scăparea.

În scurt timp, organele de poliție au reușit să-l prindă pe inculpatul Mecic Ghiocel, care a fost condus la sediul poliției.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.