13.04.2012

                          

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au dispus, la data de 11.04.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul BÎRLAN ALEXANDRU-VALENTIN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și violare de domiciliu. Totodată procurorii au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de magistrații Judecătoriei Giurgiu care au dispus emiterea  unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele acestuia.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

În noaptea de 08/09.04.2012, in jurul orelor 2330, inculpatul a pătruns, fără drept, in curtea si locuința numitei R.E. din județul Giurgiu, a lovit-o si a întreținut cu aceasta un raport sexual împotriva voinței ei, provocându-i leziuni corporale ce necesită pentru vindecare un număr de 5-7 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

 

*

 

*                         *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului DIACONU IULIAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la viol.

Magistrații Tribunalului Tulcea au admis propunerea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieșit următoarea situație de fapt:

La data de 10.04.2012, în jurul orelor 1730, fiind sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul, prin promisiuni, prin violență și prin amenințări, a condus-o pe minora M.A.M. (în vârstă de 11 ani) într-un loc izolat, unde, prin constrângere fizică, a încercat să întrețină cu aceasta un raport sexual, acțiunea fiind întreruptă de intervenția a doi consăteni care au auzit strigătele de ajutor ale părții vătămate.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.