11.04.2012

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:  

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus, la data de 09.04.2012, trimiterea în judecată a inculpatului DINU GHEORGHE sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de luare de mită.

 Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 27.04.2011, în calitate de cititor contor de apă în cadrul unei societăți de distribuție a apei, a pretins de la două persoane (proprietari ai unui imobil), suma totală de 3.000 de lei, pentru a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a reseta contorul de apă al imobilului, astfel încât proprietarii acestuia să nu plătească consumul real de apă, în valoare de aproximativ 11.000 lei.

În acest context, la data de 05.05.2011, inculpatul Dinu Gheorghe l-a abordat pe martorul D.A.S.I. (coproprietar al imobilului) sub pretextul că a sesizat o defecțiune la instalația de alimentare cu apă și că, din acest motiv, apometrul a înregistrat un consum de 2.800 mc de apă, ocazie cu care inculpatul i-a solicitat acestuia un procent de 20% din suma datorată pentru consumul înregistrat – respectiv 3.000 de lei, pentru a reseta contorul și pentru a nu introduce în evidențe indexul real al acestuia.

 

În baza acestei solicitări, inculpatul Dinu Gheorghe a efectuat o intervenție neautorizată asupra contorului de apă, modificând indexul acestuia de la valoarea reală de 3849 mc la o valoare inferioară, astfel încât pentru luna aprilie 2011 să fie facturat un consum de doar 10 mc apă, operațiune pentru care a primit  de la D.A.S.I. suma de 1.500 de lei. Tot în aceeași zi, o sumă similară urma să-i fie remisă inculpatului de denunțătoarea P. V. (coproprietar al aceluiași imobil și titular al contractului de furnizare a apei). În urma percheziției corporale efectuate la data de 05.05.2011, asupra inculpatului a fost găsită suma de 100 de lei (două bancnote a câte 50 de lei ce fuseseră marcate criminalistic), primită de la denunțătoare și suma de 1500 lei primită anterior de la celălalt coproprietar.  

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului București.