10.09.2012

                          

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au dispus, la data de 5.09.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpatului OSTROVANU COSTICĂ sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor calificat.

Totodată, aceștia au solicitat instanței de judecată, la data de 6.09.2012, arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de către magistrații Tribunalului Galați, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 29 de zile.

            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale,  a rezultat următoarea situație de fapt:

Inculpatul, aflat pe un drum comunal, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unui conflict spontan, s-a înarmat cu un par și a aplicat părții vătămate B.C. o singură lovitură de mare intensitate în partea stângă a capului, în urma căreia aceasta a căzut la pământ. Totodată, inculpatul a aplicat lovituri cu același par și părții vătămate B.A., în diferite zone ale corpului.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.