10.07.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei MEILĂ DELIA GHEORGHINA DOINA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și semnalizare falsă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 14.10.2011, în jurul orelor 2330, în timp ce conducea un autovehicul, inculpata  nu a respectat semnalele acustice și luminoase ale sistemului SAT situat la pasajul de trecere cu cale ferată din zona Ghiroda – Aeroport și a intrat în coliziune cu trenul de marfă ce circula pe relația Ronaț Triaj-Caransebeș.

Prin distrugerile provocate s-ar fi putut pune în pericol siguranța circulației pe infrastructura publică feroviară și s-a creat un prejudiciu Companiei Naționale de Căi Ferate CFR S.A. București-Sucursala Centrul Regional de Exploatare, Întreținere și Reparații C.F. Timișoara, în sumă de 28.239 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Curții de Apel Timișoara.