10.05.2012

                          

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

În continuarea cercetărilor în cauza privind incidentul petrecut, în această dimineață, în Pasajul Lujerului, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 6 au audiat vatmanii primelor 2 tramvaie și martori oculari ai evenimentului. În cursul zilei de astăzi, urmează audierea manipulantului celui de-al treilea tramvai care ar fi provocat, așa cum rezultă din cercetările de până acum, accidentul, acesta fiind rănit. Totodată, cei trei vatmani au fost testați cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

De asemenea, au fost ridicate imaginile video captate de camerele de supraveghere din Pasajul Lujerului, acestea urmează a fi analizate de către experți care vor stabili astfel, împrejurările producerii accidentului. Tramvaiele au fost ridicate de la fața locului, au fost sigilate și urmează a fi expertizate din punct de vedere tehnic.

Urmează a fi identificate toate victimele și audiate, estimându-se că accidentul s-a soldat cu vătămarea a 79 de persoane, niciunul dintre răniți nefiind în stare foarte gravă și nefiindu-i pusă viața în pericol.

             Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.