10.05.2012

 

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:  

           

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaților:

·         OPREA ELVIS EUSEBIO (primarul unei comune din județul Buzău), în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită;

·         VOICU ILIE sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieșit următoarea situație de fapt:

În perioada ianuarie - aprilie 2012, inculpatul Oprea Elvis Eusebio i-a pretins denunțătorului P.V. suma de 7.000 lei (majorată succesiv la 20.000 lei) direct și prin intermediul inculpatului Voicu Ilie, pentru îndeplinirea unei sarcini legale de serviciu.

Totodată, inculpatul Voicu Ilie, în intervalul mai sus menționat, l-a contactat, în repetate rânduri, pe denunțătorul P.V. și a intermediat pretinderea sumelor respective de bani, în numele inculpatului Oprea Elvis Eusebio.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Buzău.

 

*

 

*                    *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului NICOLAE MARIUS IULIAN (agent de poliție) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

Inculpatul Nicolae Marius Iulian a solicitat denunțătoarelor N.D.L. și B.S.L. o sumă de bani pentru a-și folosi influența asupra unor lucrători de poliție și, totodată, a promis denunțătoarelor că va interveni pe lângă polițiștii din cadrul unei secții de poliție care efectuau cercetarea penală, pentru ca aceștia să propună o soluție de neîncepere a urmăririi penale și aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ.

De asemenea, la data de 09.04.2012, inculpatul, a primit de la denunțătoarele N.D.L. și B.S.L., conform înțelegerii anterioare, suma de 1.200 euro, în scopurile mai sus menționate.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului București.