10.02.2012

                          

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

             

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au înaintat instanței de judecată propunerea de arestare preventivă a inculpatului STANCIU STĂNEL-MARIAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

Magistrații Tribunalului Buzău au admis cererea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpatului.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, în noaptea de 20/21.02.2012, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Stanciu Stănel-Marian,  a lovit-o de mai multe ori cu un cuțit în zona capului pe victima R.A  în locuința căreia se afla.

Totodată, inculpatul a incendiat camera în care se afla victima și a încuiat ușa prin exterior, acțiune în urma căreia victima R.A. a decedat intoxicată cu monoxid de carbon.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

 

*

 

*                       *

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au solicitat instanței de judecată, la data de 09.02.2012, arestarea preventivă a inculpatului Bidalah Daniel Ioan sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie și ultraj (2 fapte).

Magistrații Judecătoriei Suceava au admis cererea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 08.02.2012, inculpatul a sustras, prin smulgere, lampa luminoasă cu inscripția taxi, în valoare de 300 lei, de pe autoturismul aparținând părții vătămate C.C. , pe care a lovit-o ulterior, pentru a păstra bunul furat și pentru a-și asigura scăparea. Fiind condus la sediul unității de poliție în vederea efectuării de cercetări, inculpatul a lovit doi polițiști aflați în exercițiul funcțiunii, pentru fapte îndeplinite în timpul funcțiunii.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.