09.03.2012

                                           

                 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:   

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au solicitat, la 07.03.2012, instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului C.D (în vârstă de 16 ani) pentru o perioadă de 19 zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

Magistrații Tribunalului Buzău au admis propunerea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, în seara zilei de 05.03.2012 inculpatul a întreținut, prin constrângere, un raport sexual anormal cu o minoră în vârstă de 12 ani.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.

 

*

 

*                        *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații minori  P.A.I.  (în vârstă de 16 ani) și D.R.D. (în vârstă de 15 ani) sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de tâlhărie și violare de domiciliu. Totodată, procurorii au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a acestora, cerere admisă de Magistrații Judecătoriei Brezoi care au dispus arestarea preventivă  a celor doi  inculpați pentru o perioadă de 19, respectiv 15 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 21.01.2012, în jurul orelor 1800, cei doi inculpați,  au pătruns în locuința părții vătămate C.T.  (în vârsta de 87 de ani) și, după  ce au amenințat-o și au agresat-o,  i-au sustras verigheta din aur de pe mână, un telefon mobil și suma de 215 lei.  În urma agresiunilor, partea vătămată a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii judiciare.