08.08.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Botoș Dumitru sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor calificat și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, aceștia au solicitat instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de magistrații Tribunalului Arad, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reținut următoarea situație de fapt:

În seara zilei de 06.08.2012, în jurul orelor 2030, în timp ce se afla într-un bar din Arad, în prezența mai multor persoane, inculpatul i-a aplicat părții vătămate M.R.D. mai multe lovituri cu un cuțit în zona capului și a toracelui, provocându-i leziuni ce au necesitat intervenție chirurgicală de urgență.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.