08.06.2012

                          

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul MOTAN MARIAN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice și  port fără drept în locurile și împrejurările în care s-ar putea primejdui viața sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, a cuțitului.

Totodată, aceștia au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de către magistrații Tribunalului Brașov, care au dispus emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile, pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 19.05.21012, pe fondul unui conflict spontan, în timp ce se afla într-un local din municipiul Brașov, inculpatul a înjunghiat-o cu un cuțit (cu lungimea lamei de circa 30 cm.), pe partea vătămată M.E., cauzându-i o plagă tăiată la nivelul brațului stâng, cu șoc hemoragic și traumatic prin care i s-a pus viața în primejdie.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

*

 

*                *

Procurori ai  Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au  solicitat, la data de 8 iunie 2012, instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpaților MARDARE NECULAI EUGEN (reținut) și L.M (inculpat minor reținut) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor calificat.

 Magistrații  Tribunalului Galați, au respins propunerea de arestarea preventivă a celor doi inculpați, împotriva soluției fiind declarat recurs de către procurori.

 Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieșit faptul că, la data de 02/03.06.2012, pe fondul unui conflict, inculpatul  Mardare Neculai Eugen împreună cu inculpatul minor L.M. au  aplicat părții vătămate R.G. multiple lovituri cu  pumnii și picioarele, producându-i leziuni traumatice care  i-au pus în primejdie viața.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.