07.03.2012

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:  

 

În continuarea cercetărilor în cauza privind accidentul de circulație produs pe o stradă din Municipiul Craiova, la data de 06.03.2012, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus reținerea inculpatului Preda Dumitru.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, 07.03.2012, procurorii îl vor prezenta pe inculpat, instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 06.03.2012, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, inculpatul Preda Dumitru a pierdut controlul volanului, a intrat în derapaj, după care a părăsit partea carosabilă și a pătruns pe refugiul pentru pietoni aflat în apropiere. În acest context, au fost accidentate grav 4 persoane (o persoană de sex feminin grav, iar celelalte 3 ușor), iar ulterior a intrat în coliziune cu un alt autoturism care se afla oprit la semafor. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție sau a procurorului. 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.