06.09.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au  declarat recurs împotriva admiterii cererii de  liberare  provizorie pe cauțiune  a  inculpatului Tudor Adrian Ionuț care fusese trimis în judecată, în stare de arest preventiv, la  data de 22.06.2012, de procurorii aceleiași unități de parchet, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  ultraj.

Cu ocazia judecării recursului  declarat,  procurorul care a participat la ședința de judecată, în virtutea rolului activ în desfășurarea procesului penal și a  aflării adevărului cu privire la persoana inculpatului, a efectuat verificări și depus la instanță acte care dovedeau faptul că inculpatul mai este cercetat în calitate de învinuit într-o altă cauză penală aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și o altă infracțiune la regimul rutier, partea vătămată fiind, de asemenea, un lucrător de  poliție.

Ca urmare datelor noi obținute, magistrații Tribunalului Brăila au admis recursul declarat de procurori și au dispus reîncarcerarea inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 17/18.03.2012, i-a  aplicat mai multe lovituri cu capul și pumnii în zona feței, părții vătămate L. N, agent șef principal de poliție, care se afla în exercitarea  atribuțiilor de  serviciu.