6.09.2012

                          

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 4.09.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul CAROLE LIVIU sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

Totodată, aceștia au solicitat instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de către magistrații Tribunalului Brașov, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, la data de 5.09.2012, pentru o perioadă de 29 de zile.

                Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale,  a rezultat faptul că, la data de 20.07.2012, pe fondul unui conflict anterior, aflându-se în zona pieței din Râșnov, inculpatul a lovit partea vătămată Z.V. cu un ciocan  în zona capului, leziuni care au condus la decesul acesteia în data de 29.08.2012.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

*

*                 *

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș au dispus, la data de 24.08.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatei mihali sava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor calificat.

Totodată, aceștia au solicitat, la data de 5.08.2012, instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpatei, cerere admisă de către magistrații Tribunalului Maramureș, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acesteia, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 21.08.2012, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unui conflict spontan, inculpata a încercat să-i suprime viața părții vătămate M.S.(soțul acesteia), aplicându-i lovituri de cuțit în zona hemitoracică stângă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

 

*

 

*                    *

 

 

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au solicitat instanței de judecată, la data de 5.09.2012, arestarea preventivă a inculpatului PARASCHIV EUGEN, aflat în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

Împotriva hotărârii de respingere a propunerii de arestare preventivă procurorii au declarat recurs.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 1.09.2012, în jurul orelor 1800, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul i-a aplicat victimei Ț. V.  multiple lovituri cu pumnul în zona feței ce au determinat căderea acesteia și lovirea cu capul de bordura trotuarului, leziuni ce au condus la decesul victimei în seara zilei de 3.09.2012.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.