06.08.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări față de învinuitul V.S. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

            În aceeași cauză, se efectuează cercetări cu privire la moartea suspectă a numitului C. I. Z..

            Din primele cercetări a rezultat faptul că, învinuitul V. S., victimele P.C.S. și C. I. Z. sufereau de afecțiuni psihice, fiind internați în Secția Psihiatrie a unui spital din județul Maramureș.

            La data de 02.08.2012, în jurul orelor 1000, învinuitul V.S. și numitul C.I.Z. au început să aibă un comportament mai deosebit, ce trăda o decompensare psihică iar, în jurul orelor 1200, numitul C. I. Z. a prezentat o stare de agitație, folosind violențe față de personalul sanitar care a încercat să-l imobilizeze, situație în care susnumitul a decedat.

            În același timp, învinuitul V.S. i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii victimei P.C.S., cauzându-i leziuni ce au condus la decesul acesteia.

 

            În certificatele medicale de constatare a decesului eliberate de Serviciul Medico-Legal Județean, la concluzii se specifică faptul că victima P.C.S. a suferit o contuzie cerebrală difuză, traumatism cranio-cerebral acut iar, C. I. Z. un stop cardio-respirator.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.