06.04.2012

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:  

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației au dispus, prin rechizitoriu, la data de 29.03.2012, trimiterea în judecată a inculpatului DOSIUK VASELY – MECOLAIOVICI (cetățean ucrainean) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada iunie 2011 – martie 2012, inculpatul Dosiuk Vasely-Mecolaiovici a trecut de cinci ori frontiera de stat dintre Ucraina și România, fie singur, fie împreună cu alte persoane neidentificate, introducând prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cantitatea de 25.890 de pachete de țigări netrimbrate.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 214.352 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Sighetu Marmației.

 

 

*

*                    *

 

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată  a inculpatului DANCIU CORNEL sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de contrabandă.          

Din probatoriul  administrat în cauză, pe  parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situație de fapt:

            La data de 01.03.2011, inculpatul s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei Moravița conducând un autoturism pentru a intra în România din Republica Serbia.

            La controlul organelor vamale, s-au depistat în locașul rezervorului de benzină (în dreptul motorului, sub scaune) un număr de 345 pachete de țigări de proveniență sârbească.

            Același inculpat a mai fost sancționat contravențional, la data de 02.06.2010, pentru faptul că a încercat să introducă în țară, prin sustragerea de la controlul vamal, cantitatea de 230 pachete de țigări de proveniență sârbească.

            Prin infracțiunea comisă, inculpatul a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 5386 lei.

            Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Deta.