06.03.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au solicitat instanței de judecată, în cursul zilei de astăzi, 6 martie 2012, arestarea preventivă a inculpatului VLĂDAN GHEORGHE (aflat în stare de reținere) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și deosebit de grav și tentativă la omor calificat și deosebit de grav pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 5 martie 2012, în jurul orei 1730, inculpatul a executat mai multe focuri de armă asupra persoanelor aflate într-un salon de coafură situat în București,  unde lucra soția sa, încercând să o ucidă pe aceasta.

 În urma atacului realizat cu o armă de foc (pistol marca Glock de calibru 9 mm), inculpatul a ucis pe victimele B. M. și V. F., care au decedat la fața locului, cea din urmă fiind soția învinuitului, iar părțile vătămate, S.M., B.I. și C.I.D., precum și alte trei persoane, au fost rănite și transportate la două spitale care asigură servicii de urgență.

Percheziția efectuată  la domiciliul comun al celor doi soți,  în baza unei autorizației emise de judecător a fost finalizată.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.