06.03.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, la data de 29.02.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului OLARU GHEORGHE sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibație alcoolică peste 80 g/l alcool pur.

Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat următoarea situație de fapt:

La data de 30.01.2010, în jurul orei 1215, inculpatul a condus un autoturism pe o stradă din Timișoara, iar în momentul în care a ajuns la o  intersecție a fost implicat într-un accident rutier.

Echipajul de poliție sosit la fața locului a procedat la testarea inculpatului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

            În urma recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat că inculpatul avea în sânge o îmbibație alcoolică de 1,05 g/l alcool pur la ora 1450, respectiv 0,85 g/l la ora 1550.

            Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Timișoara.

 

*

*                    *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, la data de 29.02.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ROTARIU IOAN-CIPRIAN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibație alcoolică peste 80 g/l alcool pur și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, infracțiuni comise în concurs ideal.

Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat următoarea situație de fapt:

La data de 14.08.2008, inculpatul a consumat băuturi alcoolice la domiciliul prietenei sale și apoi, în jurul orei 2030, s-a urcat la volanul unui autoturism pe care l-a condus pe raza municipiului Timișoara. La o intersecție, inculpatul a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un alt autoturism parcat.

 Echipajul de poliție sosit la fața locului a procedat la testarea inculpatului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

            În urma recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat că inculpatul avea în sânge o îmbibație alcoolică de 1,45 g/l alcool pur la ora 2230, respectiv 1,25 g/l la ora 2330.

            Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul condus de inculpat nu figura  înmatriculat în circulație, durata numerelor provizorii fiind expirată la data de 21.06.2008.

            Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Timișoara.