05.01.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului BUJOREANU CONSTANTIN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, în perioada martie 2009 - mai 2011, a reținut fără a vira în termenul legal de 30 de zile de la scadență, sume reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 51.066 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Iași.

 

*

 

*                      *

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului VORNICU ȘTEFAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

            Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație fapt:

Inculpatul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, în perioada noiembrie 2006 – iunie 2009 a reținut fără a vira în termenul prevăzut de lege, sume reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă.

             Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la valoarea de 13.594 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Iași.

 

*

 

*                      *

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului PĂCURAR OCTAVIAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, în perioada februarie 2006 – septembrie 2009 a reținut fără a vira în termenul legal de 30 de zile de la scadență sume reprezentând impozite și taxe cu  reținere la sursă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 30.609 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Iași.