04.05.2012

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:  

         

            Procurori ai  Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului MOISE IULIAN MARIUS sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii și liniștii publice, lipsire de libertate, violare de domiciliu, deținere și uz ilegal de armă.

Magistrații Judecătoriei Giurgiu au admis propunerea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieșit următoarea situație de fapt:

La data 22.04.2012, in jurul orelor 2230, inculpatul, înarmat cu un pistol din categoria celor supuse autorizării, a pătruns, fără drept, în curtea și locuința părții vătămate C.M.N. unde a executat focuri de armă.

Totodată, sub amenințarea pistolului, a forțat partea vătămată C.M.N. să urce în autoturismul său unde a ținut-o împotriva voinței sale, după care a executat focuri de armă pe o stradă din județul Giurgiu, faptele sale provocând teama  și indignarea persoanelor care locuiesc în zonă și care au asistat la comiterea infracțiunilor.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale.