04.05.2012

                          

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, doamna Laura Codruța Kövesi, a dispus preluarea cauzei având ca obiect accidentul rutier petrecut la data de 3 mai 2012 în orașul Drobeta Turnu Severin, în care a fost implicat DUMITRAȘCU SEVER, judecător la Tribunalul Mehedinți și efectuarea cercetărilor de către procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Temeiul care a stat la baza preluării cauzei l-a constituit impactul produs, precum și soluționarea cu celeritate având în vedere că avizul pentru punerea în mișcare a acțiunii penale se solicită la Consiliul Superior al Magistraturii.

Din cercetările efectuate până în acest moment a rezultat faptul că, în cursul zilei de 03.05.2012, în jurul orelor 1630, Dumitrașcu Sever, aflat la volanul autoturismului său, proprietate personală, a pătruns pe o stradă cu ,,ACCES INTERZIS” din orașul Drobeta Turnu Severin, unde a accidentat un copil în vârstă de 3 ani apoi a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Autoturismul implicat în accident a fost identificat la domiciliul numitului Dumitrașcu Sever. Acesta a fost identificat în cursul zilei de astăzi , în Timișoara, fiind pus în executare mandatul de aducere emis de procurori pe numele acestuia . În prezent se află în drum spre București, unde va fi audiat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Imediat după accident, un trecător aflat în zonă a apelat serviciul de urgență, astfel încât, copilul accidentat a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, în prezent având piciorul în gips și fiind în afara oricărui pericol.

Cauza a fost înregistrată inițial la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, un procuror din cadrul acestei unități de parchet deplasându-se la fața locului pentru cercetările preliminare. 

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii aviz pentru reținerea și arestarea preventivă a lui Dumitrașcu Sever, judecător la Tribunalul Mehedinți.

Solicitarea procurorilor a fost  a fost admisă.

Pe parcursul cercetărilor vom informa opinia publică.