03.12.2012

COMUNICAT

 

            Biroul de Informare Publică și Relații cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În perioada 29 – 30 noiembrie 2012 s-a desfășurat la Viena Adunarea Generală a Statelor Părți la Academia Internațională Anticorupție.

Cu acest prilej, domnul Daniel Marius Morar, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost ales membru în Consiliul Guvernatorilor Academiei.

Academia Internațională Anticorupție este o organizație internațională la care au aderat 58 de state și 3 organizații internaționale, având ca scop furnizarea de pregătire practică și educație în domeniul luptei anticorupție, realizarea de cercetări științifice, acordarea de asistență tehnică statelor și promovarea cooperării internaționale în acest domeniu.

Consiliul Guvernatorilor Academiei e compus din 11 membri, 9 aleși de Adunarea Generală, iar doi numiți de ONU și de statul gazdă. Potrivit regulilor de procedură, membrii Consiliului desfășoară o activitate pro bono, în nume personal, și se întâlnesc cel puțin o dată pe an pentru adoptarea strategiilor, a regulilor de funcționare, numirea decanului și aprobarea exercițiului financiar al Academiei.