03.08.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, prin rechizitorii emise în cursul lunii iulie 2012, trimiterea în judecată a mai multor inculpați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, după cum urmează:

Inculpatul MARK PETRU VASILE a fost trimis în judecată, prin rechizitoriu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2008-octombrie 2010, inculpatul a colectat cantitatea totală de 4907 kg deșeuri neferoase, pe care a predat-o la o societate comercială cu acest specific și pentru care a obținut suma de 28.472 lei.

În acest context, inculpatul a declarat, în mod nereal, că materialele provin din gospodăria proprie, prin aceasta prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma de 7639 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Brașov.

*

 

*                          *

Inculpații GÂNDAC CONSTANTIN OVIDIU, LUCA CONSTANTIN, MARȘAVELA IOAN, BORZOȘ IOAN și GÂNDAC MARIAN  au fost, de asemenea, trimiși în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 29.04.2009-24.11.2010, inculpații GÂNDAC CONSTANTIN OVIDIU, LUCA CONSTANTIN, MARȘAVELA IOAN, BORZOȘ IOAN și GÂNDAC MARIAN au comercializat către o societate comercială de profil, deșeuri reciclabile de materiale feroase și neferoase, pentru care au încasat suma totală de 168.567 lei.

În acest context, inculpații au declarat, în mod nereal, că materialele provin din gospodăria proprie, prin aceasta prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma de 39.696 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Brașov.

 *

 

*                          *

 

 Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, prin rechizitoriu, și trimiterea în judecată a inculpatului CIOLAN MORAR ȘTEFAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 30.11.2007-05.10.2010, inculpatul  a comercializat către o societate comercială, cantitatea de 64.933 kg deșeuri reciclabile de materiale feroase și neferoase, pentru care a încasat suma totală de 42.611 lei, declarând în mod nereal faptul că deșeurile provin din gospodăria proprie, producând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 10.883 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Brașov.