03.07.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului VĂLEAN MAXIM-LIVIU sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia îi fusese suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

La data de 07 ianuarie 2012, inculpatul a condus un autoturism pe un drum public având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală de 0,80 ‰, respectiv 2,15 g la 1000 ml sânge la orele 1825 și 2,05 g la 1000 ml sânge la orele 1925 deși avea cunoștință de faptul că îi fusese suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Deta.

 

 

*

 

*                    *

 

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MATUȘCA DAVID-SAMUEL sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către un conducător auto care nu posedă permis de conducere.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

La data de 06.05.2012, în jurul orelor 2000, în timp ce executa serviciul de patrulare, supraveghere și control al traficului rutier, un echipaj de poliție a procedat la oprirea, pentru control, a unui autoturism condus de către inculpatul Matușca David – Samuel, context în care au constatat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.  

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Făget.

 

*

 

*                    *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ȘERPE FLORIN-MARIUS sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibație alcoolică peste 80 g/l alcool pur.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

La data de 23.11.2009, în jurul orelor 0145, în timp ce conducea un autoturism pe un bulevard din Municipiul Timișoara, inculpatul Șerpe Florin Marius a fost oprit de către un echipaj de poliție deoarece circula având luminile stinse. Întrucât inculpatul emana miros de alcool, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest care, a indicat o valoare de 0,83 mg/l.

În urma recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat faptul că, inculpatul avea în sânge o îmbibație alcoolică de 2,00 g/l alcool pur la orele 0230, respectiv 1,85 g/l la orele 0330.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Timișoara.