02.10.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au solicitat instanței de judecată, la data de 01.10.2012, arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a inculpaților  PARASCHIVESCU FLORIN IONUȚ și SIMION NICUȘOR sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Magistrații  Judecătoriei Sectorului 1 au admis solicitarea procurorilor și au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaților pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situație de fapt:

În zilele de 29.09.2012 și 30.09.2012, sub pretextul că sunt director, respectiv redactor la o publicație, inculpații au constrâns-o pe partea vătămată N.I. (președinte al unei unități de învățământ superior) să le plătească suma de 150.000 euro, sub amenințarea că, în caz contrar, aceștia vor publica mai multe materiale compromițătoare la adresa acesteia.

             Cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.