02.10.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În continuarea cercetărilor privind cauza având ca obiect răpirea a 2 minore, soldată cu decesul uneia și vătămarea gravă a celeilalte, procurori ai Parchetul de pe lângă Tribunalul  Caraș-Severin au dispus, la data de 01.10.2012, începerea urmăririi penale și reținerea inculpatului MĂRAN IANCU sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor și tentativă de omor.

În cursul zilei de astăzi, 02.10.2012, urmează ca acesta să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmării penale, a rezultat următoarea situație de fapt:

În seara zilei de 30.09.2012, în jurul orelor 2000, inculpatul a exercitat acte de violență asupra celor două surori minore, prin aplicarea unor multiple lovituri de cuțit în zona gâtului și toracelui, leziuni care au condus la decesul victimei F.A.I. și punerea în primejdie a părții vătămate F.C.M.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.