02.04.2012

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:  

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați a fost constituită, la data de 02.04.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu incidentul produs la Spitalul Clinic Județean de Urgenț㠄Sf. Apostol Andrei” din Galați.

Din primele cercetări, a rezultat faptul că, la data de 31.03.2012, a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane, context în care două dintre acestea au lovit, în mod repetat, cu pumnul și au adresat cuvinte jignitoare părții vătămate P.A.G. (medic în cadrul spitalului), enervați de faptul că acesta îi atenționase cu privire la faptul că în interiorul unității medicale nu se fumează.

În cursul zilei de astăzi, a fost începută urmărirea penală față de doi învinuiți (reținuți pentru 24 de ore) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și alte violențe și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar față de un al treilea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cercetările continuă, urmând a fi dispuse, de către procurori, măsurile legale ce se impun.