02.04.2012

                          

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată a inculpaților:

·         Prodan Ștefan-Decebal, Ciobanu Costel și Balaban Mirel sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge ori o concentrație ce depășește 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat;

·         Jianu Ionuț-Bogdan sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

În cursul anului 2011, cei patru inculpați au fost depistați conducând autoturisme pe drumurile publice de pe raza județului Giurgiu, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice cu alcoolemii cuprinse între 1,45 mg/l și 3,05 mg/l alcool pur în sânge, prin conduita lor punând în pericol atât siguranța personală, cât și pe cea a celorlalți participanți la traficul rutier și nu numai.

Totodată, întrucât inculpatul Jianu Ionuț-Bogdan prezenta la momentul depistării în trafic halenă alcoolică, acesta a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest cât și să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Lugoj.

 

*

 

*                               *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Bujor Florea sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă (o faptă) și vătămare corporală din culpă (două fapte).

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

La data de 02.07.2011, în jurul orelor 1930, în timp ce se deplasa la volanul unei autoutilitare pe raza unei comune din județul Argeș, inculpatul Bujor Florea nu a respectat dispozițiile legale și măsurile de prevedere pentru exercițiul dreptului de a conduce autovehicule. În acest context, a adormit la volan și a pierdut controlul autoutilitarei care a părăsit partea carosabilă acroșând și lovind pe părțile vătămate B.L.I., B.M.R., S.E., Ș.I.I. și B.F., care stăteau pe două bănci în fața magazinului.

În urma accidentului rutier cauzat de inculpat, a rezultat decesul minorului B.L.I. (în vârstă de 13 ani), precum și vătămarea corporală gravă a minorului B.M.R.  (în vârstă de  13 ani) și a părții vătămate S.E.

 Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Costești.