29.09.2011

                                           

                 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:           

 

Procurori ai  Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 au dispus, la data de 29.09.2011,  punerea în mișcare a acțiunii penale și au solicitat, totodată, instanței de judecată arestarea preventivă a inculpaților STOICA ALEXANDRU DANIEL și STOICA FLORIN BOGDAN  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

Probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a relevat faptul că, la data de 28.09.2011, în jurul orelor 1400, cei doi inculpați, însoțiți de o altă persoană și înarmați cu arme albe (săbii, cuțite, bâte) precum și cu un pistol, s-au deplasat la domiciliul părții vătămate P. M., unde au spart geamurile autoturismului acestuia ce se afla parcat pe trotuarul din fața imobilului.

În această locație, inculpații au agresat mai multe persoane  folosindu-se de armele albe pe care le aveau deja asupra lor, producând prin aceste acțiuni scandal public și tulburând liniștea și ordinea publică.

În cauză se efectuează în continuare audieri și ale unei alte persoane, urmând ca procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 să dispună măsurile procesuale ce se impun a fi luate.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.