29.08.2011

                  

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au înaintat instanței de judecată, la data de 25.08.2011, propunerea de arestare preventivă a inculpaților MANTAROȘIE ION  și PUȚANU DĂNUȚ, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu și viol.

Magistrații Judecătoriei Bârlad au admis cererea procurorilor și au dispus arestarea inculpaților pe o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment au urmăririi penale, a reieșit faptul că,  la data de 22.08.2011, în jurul orei 2200 , inculpații  au pătruns  fără drept în curtea locuinței numitei B.S., de unde au luat-o pe partea vătămată (în vârstă de 17 ani),   împotriva voinței acesteia, au dus-o, inițial, la locuința inculpatului Puțanu Dănuț și, ulterior, la rulota aflată în parcul de distracții din  Bârlad, unde locuia temporar inculpatul Mantaroșie Ion. În ambele locații menționate, inculpații au  întreținut raporturi sexuale cu partea vătămată  împotriva voinței acesteia.

De asemenea, s-a mai reținut că, la sfârșitul lunii iulie 2011, cei doi inculpați  au lipsit-o de libertate în mod ilegal  pe aceeași parte vătămată.

Cercetările continuă în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.