28.12.2011

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului CIREȘESCU IONEL- ALEXANDRU sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

          Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situație de fapt: 

          La data de 22.05.2011, în jurul orelor 21oo, inculpatul Cireșescu Ionel – Alexandru a acostat victima M.V.A. (în vârstă de 16 ani și jumătate) în timp ce aceasta din urmă se deplasa pe o stradă din municipiul Tulcea și, fără nici un motiv, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona feței. Simțindu-se amenințată, victima a fugit de la locul faptei, și a încercat să urce într-un taxi din zonă pentru a pleca din calea inculpatului,  fără însă a reuși, deoarece inculpatul a ajuns-o din urmă, a tras-o afară din taxi, i-a așezat capul pe marginea ușii, după care a lovit-o de mai multe ori cu portiera în zona capului. După acest episod, inculpatul l-a tras pe minor lângă un stâlp, unde i-a mai aplicat câteva lovituri cu picioarele pe suprafața corpului.

Minorul M.V.A. a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a rămas internat până în data de 24.05.2011. Pentru vindecarea leziunilor suferite au fost necesare 13-14 zile de îngrijiri medicale.

          Cauza a fost înaintată, spre competentă soluționare, Judecătoriei Tulcea.

 

*

*                        *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației au dispus, la data de 15.12.2011, trimiterea în judecată a inculpatului ȘIMAN IOAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

            Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 21.05.2011, pe fondul consumului de alcool, inculpatul Șiman Ioan a avut un conflict verbal cu soția sa. În acest context, minorul Ș.I.B. a intervenit pentru a aplana conflictul, însă inculpatul l-a strâns cu mâinile de gât și l-a trântit pe pardoseală cauzându-i astfel leziuni vindecabile în 5 – 6 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Sighetu Marmației.