26.10.2011

                      

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: 

               

Procurori ai  Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus, la data de 23.10.2011, punerea în mișcare a acțiunii penale și au solicitat, totodată, instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului Ursu Marius sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și  uz de armă letală fără drept.

Magistrații Judecătoriei Suceava au admis cererea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

 Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale s-a reținut faptul că, în ziua de 22.10.2011, în jurul orelor 11.00 – 1130,   inculpatul a folosit o armă de vânătoare (pentru care nu deținea permis) trăgând două focuri în ușa de acces a apartamentului în care locuiau părțile vătămate Z.A. și C.E.M. pe care a distrus-o în zona sistemului de închidere. Ulterior, acesta a pătruns fără drept în interior, unde a mai executat un foc în geamul ușii de acces în sufragerie.