24.05.2011

 

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Arad au solicitat instanţei de judecată, la data de 24.05.2011, arestarea preventivă a inculpaţilor:

Ų     Doroţ Sorin şi Balogh Bella Rudolf sub aspectul săvārşirii infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tālhărie;

Ų     C. B. C. (minor) sub aspectul comiterii  infracţiunii de tālhărie,

 Magistraţii Tribunalului Arad au admis propunerea şi au dispus arestarea preventivă a  inculpaţilor Doroţ Sorin şi Balogh Bella Rudolf pe o perioadă de 29 de zile, precum şi a inculpatului C. B. C. pe o perioadă de 19 zile.

Probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment procesual, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 23.05.2011, inculpaţii au luat hotărārea de a sustrage, prin violenţă, un inel de la victima C.I., sens īn care, după ce au consumat băuturi alcoolice, s-au deplasat la locuinţa acesteia, unde profitānd  de neatenţia victimei, preocupată să prepare cafea, inculpaţii Doroţ Sorin şi Balogh Bella Rudolf i-au aplicat multiple  lovituri, de mare intensitate, cu un topor, īn zona capului. Violenţele exercitate asupra victimei au condus la decesul acesteia şi au permis agresorilor īnsuşirea inelului pe care l-au comercializat, la o casă de amanet, imediat după comiterea faptei.

            Īn sarcina inculpatului minor C. B. C. s-a reţinut exclusiv săvārşirea infracţiunii de tālhărie, dat fiind că acesta a asistat la loviturile aplicate victimei de coinculpaţi, conform īnţelegerii prealabile, īnsă a fost de acord doar cu participarea la sustragerea prin violenţă a inelului, neprevăzānd rezultatul letal.