18.08.2011

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 17.08.2011, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă, în lipsă, a inculpatului Vatamaniuc Tiberius Gheorghe Octavian pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Tribunalul Suceava a admis cererea procurorilor și a dispus arestarea preventivă, în lipsă,  a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile  de la data încarcerării.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual, a reieșit că, la data de 13 august 2011, în jurul orei 03:00, în timp ce se afla în incinta unui local din municipiul Rădăuți, pe fondul unui conflict spontan și a consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a provocat scandal, tulburând grav liniștea și ordinea publică. Totodată, cu intenție, a exercitat acte de violență asupra victimei N. C., lovind-o cu o sabie la nivelul corpului și cauzându-i leziuni grave ce necesită pentru vindecare un număr de 44-45 zile îngrijiri medicale. La scurt timp după acestea, inculpatul s-a urcat la volanul unui autoturism de teren și cu intenție a provocat distrugeri însemnate terasei localului respectiv.