15.12.2011

                                                                

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au solicitat, la data de 14.12.2011, arestarea preventivă a inculpatului ANTOHI SORIN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Magistrații Tribunalului București au admis cererea și au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a relevat următoarea situație de fapt:

În perioada 20.02.2008-04.02.2010, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale a omis evidențierea în actele contabile ale societății a mărfurilor achiziționate. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este în valoare de 924.787 lei.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt ale cauzei și stabilirea răspunderii judiciare.

 

*

 

*                   *

 

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au solicitat instanței de judecată, la data de 15.12.2011, arestarea preventivă a inculpatului CÎRDU ADRIAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Magistrații Tribunalului Timiș au admis cererea și au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 zile.

            Probatorul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

            În perioada 2008-2010, inculpatul, în calitate de administrator a două societăți comerciale,  a desfășurat activități comerciale fără a înregistra în contabilitate veniturile obținute și a evidențiat în contabilitate documente care nu au la bază operațiuni reale. Totodată, inculpatul a ascuns acte contabile pentru a justifica sustragerea de la efectuarea controlului realizat de organele fiscale, iar pentru a transfera responsabilitatea actelor săvârșite a întocmit înscrisuri false pe care le-a depus la Oficiul Registrului Comerțului.

            Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 843.084 lei.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt ale cauzei și stabilirea răspunderii judiciare.