14.11.2011

                      

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului Kenfack Simon (cetățean camerunez), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

            Magistrații Judecătoriei Buftea și-au însușit propunerea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 29 de zile.

            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieșit faptul că inculpatul, care se declarase interesat de achiziționarea unui imobil, s-a prezentat la domiciliul persoanei vătămate S.G. însoțit de alte două persoane (de origine africană), unul dintre ei recomandându-se ca fiind translator și traducând discuțiile din franceză în română.

            Cei trei i-au comunicat persoanei vătămate că sunt interesate de achiziționarea imobilului, prețul stabilit fiind de 500.000 euro.

            În seara zilei de 07.11.2011, în jurul orelor 2300, persoana care s-a recomandat ca fiind translator s-a prezentat la domiciliul numitului S. G., însoțit de inculpat, având asupra lor două pungi, una din material plastic, în care se aflau mai multe pachete cu hârtii de culoare neagră, iar cealaltă din material textil în care se aflau mai multe obiecte, printre care o cutie metalică, mai multe sticle de culoare albă, o rolă de scotch și o rolă de folie argintie. Aceștia au discutat cu persoana vătămată aproximativ 2 ore, după care au deschis cutia respectivă, de unde au scos câteva hârtii de culoare neagră, afirmând că acea cutie conține suma de 500.000 euro, reprezentând prețul tranzacției ce urma să fie finalizată.

            Persoana vătămată a observat că pe unele din hârtiile scoase de inculpat și de însoțitorul său se întrevedeau inscripțiile 100, 200 și 500 de euro. În acest context,  cei doi i-au solicitat persoanei vătămate suma de 15.000 euro, motivând că acești bani le sunt necesari pentru a achiziționa o soluție pe care o vor folosi la curățarea banilor.

În momentul în care au observat că persoana vătămată are suspiciuni și intenționează să anunțe autoritățile, cei doi au încercat să fugă, însă nu a reușit decât cel care își asumase rolul de translator.

              Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.

 

 

*

*            *

  

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul  Galați au dispus, la data de 10.11.2011, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul CIUBOTARIU ADRIAN și au solicitat, totodată, instanței de judecată arestarea preventivă a acestuia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

             Magistrații Tribunalului Galați au admis cererea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de  arestare preventivă pe numele acestuia pentru 29 de zile.

            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reținut faptul că, în luna septembrie 2011, inculpatul a pretins suma de 4000 lei de la denunțătorul B.C.D., din care a primit suma de 2000 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Galați, pentru a-i angaja prietena ca profesoară de geografie la o școală generală din județul Galați.

                În seara zilei de 10.11.2011, inculpatul  a fost surprins în flagrant în momentul în care a primit de la denunțător, prin intermediul soției sale, suma de 2000 lei și 2 pui, reprezentând a II-a tranșă din banii pretinși pentru serviciul traficat.

            Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.