14.06.2011

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, la data de   13.06.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea  inculpatului  MÂIA IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Totodată, acesta a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, cererea procurorilor fiind admisă de magistraţii Tribunalului Braşov, care au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al  urmăririi penale, a relevat faptul că în seara zilei de 12.06.2011, pe fondul unui conflict domestic, inculpatul şi-a ştrangulat soţia (în vârstă de 32 de ani), iar ulterior i-a aplicat mai multe lovituri în zona toracică dorsală cu un cuţit de bucătărie. În urma leziunilor produse, victima a decedat la scurt timp.