11.10.2011                        

 

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind pe  inculpatul TĂNĂSOAIA IONUȚ-ADRIAN, față de care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovituri cauzatoare de moarte și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

          Magistrații Tribunalului Giurgiu au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului TĂNĂSOAIA IONUȚ-ADRIAN, începând cu data de 10.10.2011.

          Potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 09.10.2011, în jurul orei 0330, în timp ce se afla într-un club din orașul Giurgiu, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a lovit cu pumnul în bărbie victima H.C.D., care în cădere s-a izbit cu capul de pardoseală, suferind leziuni traumatice craniene grave ce au condus la decesul acestuia. 

          Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, împreună cu sprijinul  lucrătorilor de poliție din cadrul  Serviciului Investigații Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu și ai Poliției Municipiului Giurgiu continuă cercetările în vederea  lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt.

          În cadrul cercetărilor, au fost efectuate planșe foto, după fotografii realizate la acea dată, inclusiv apărute în spațiul public, astfel încât procurorii au dispus identificarea persoanelor, care urmează a fi audiate în zilele următoare. Raportul de constatare medico-legală se află în curs de efectuare. De asemenea, a fost ridicat sistemul de supraveghere video amplasat în local ce va fi suspus constatării tehnico științifice de specialitate.

         Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.