05.09.2011

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au formulat, la data de 03.09.2011, propunerea de arestare preventivă față de inculpatul VIȘU VALENTIN, agent de poliție în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției Ilfov–Serviciul de Investigații Criminale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual, a relevat faptul că, în perioada iulie-septembrie 2011, a pretins și a primit de la o persoană mai multe sume de bani pentru a-și folosi influența față de un coleg al său din cadrul aceleiași structuri de poliție pentru ca acesta să soluționeze favorabil un dosar penal în care era cercetată respectiva persoană.

 Astfel, în perioada iulie-septembrie 2011, inculpatul Vișu Valentin a primit de la acea persoană sumele de 3500 de lei, 500 de euro și 50 de euro, iar în data de 02.09.2011 a primit suma de 1500 de euro.

Magistrații Tribunalului București au admis cererea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpatului.

Cercetările sunt continuate de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București în colaborare cu polițiști ai Direcției Generală Anticorupție – Serviciul Anchete.