03.10.2011

                                           

                 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:           

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au solicitat, la data de 30.09.2011, instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpaților MIHO FERENC și MIHO JANOS (cetățeni maghiari), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

            Magistrații Judecătoriei Baia Mare au admis cererea procurorilor și au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpaților.

            Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, în noaptea de 29/30.09.2011, inculpații Miho Ferencz și Miho Janos au pătruns în România prin punctul de trecere a frontierei Petea din județul Satu Mare cu un autoturism înmatriculat în Ungaria, deplasându-se apoi până în municipiul Baia Mare.

Aici, cei doi inculpați având pe față cagule, au pătruns în curtea părții vătămate C.S.R. prin escaladarea gardului și, folosind o lampă cu gaz, au ars ușa de acces în locuință în zona sistemului de închidere, iar prin orificiul astfel creat au introdus mâna, reușind să deschidă ușa cu cheia aflată în ușă pe interior.

După ce au pătruns în interiorul casei, au sustras o poșetă în care se aflau sumele de 42.000 Euro și 65.000 lei.

                        Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.