01.09.2011

                 

 

 

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: 

 

În continuarea actelor de urmărire penală efectuate în cauza privind dispariția a patru lăzi cu dispozitive militare (focoase), procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus prin ordonanța din 30.08.2011 disjungerea cauzei și declinarea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Potrivit probatoriului administrat până în acest moment al urmăririi penale și rezultatului expertizei ADN, care a fost dispusă în cauză, există indicii potrivit cărora au fost  implicate  persoane civile  în sustragerea celor patru lăzi.

Având în vedere că, în conformitate cu normele procesual penale, competența de efectuare a cercetărilor față de autori civili aparține organelor de urmărire penală civile, cauza a fost declinată procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București continuă cercetările în raport cu împrejurările care au favorizat comiterea furtului dispozitivelor militare.

 

 

 Precizăm că, la data de  27.07.2011, procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București  au dispus începerea urmăririi penale in personam față de cinci învinuiți (jandarmi) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu.

Cercetările sunt în derulare, iar procurori militari au dispus începerea urmăririi penale in personam față de alți trei învinuiți( jandarmi) sub aspectul comiterii infracțiunii de călcare de consemn.

 În vederea stabilirii împrejurărilor care au favorizat comiterea furtului dispozitivelor militare cercetările sunt continuate în prezent de către procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București  in personam, în raport cu 8 învinuiți (jandarmi) pentru stabilirea răspunderii penale cu privire la modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu.

Urmează ca pe măsură ce ancheta avansează să informăm opinia publică.