27.12.2010

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus la data de 25.12.2010 reţinerea învinuitului GARCEF MARIAN, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

În cursul aceleaşi zile a fost pusă în mişcare acţiunea penală, acesta fiind prezentat  Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă. Instanţa şi-a însuşit cererea procurorilor şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului, pe o perioadă de 29 de zile.

Probele administrate în cauză până la acest moment al urmăririi penale au relevat următoarea  situaţie de  fapt:

Inculpatul Garcef Marian locuia într-o fermă din judeţul Brăila, unde presta diferite activităţi, fiind responsabil şi de patrimoniul acesteia. În aceeaşi fermă locuia, într-o încăpere  separată, Ţ. I. - persoană  tolerată de  proprietarul fermei,  care uneori îl ajuta pe inculpat la treburile fermei de animale.

În data de 23.12.2010, inculpatul Garcef Marian a agresat-o fizic pe Ţ. I., suspectând că aceasta vânduse bunuri din fermă pentru a obţine banii necesari băuturilor alcoolice, aplicându-i cu intenţie multiple lovituri cu pumnii, picioarele şi cu un par din lemn (coadă de cazma) în regiunile toracică, fesieră, abdominală şi membre, agresiune în urma căreia victima a  decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă  Brăila, la data de 24.12.2010.