26.08.2010

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Oraviţa au dispus, la data de 25.08.2010, punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de MUŞA PAUL CORNEL sub aspectul săvārşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei. La aceeaşi dată, procurorii au propus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 de zile, iar Judecătoria Oraviţa a emis un mandat de arestare pe numele acestuia, pe o perioadă de 20 de zile.

Probele administrate pānă la acest moment al urmăririi penale au relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 04.08.2010, inculpatul a fost surprins īn timp ce introducea īn Romānia, cu ajutorul unor complici de pe teritoriul Republicii Serbia şi cu ajutorul unui tractor cu remorcă, cantitatea de 13.996 pachete de ţigări marca Marble, netimbrate şi destinate comercializării īn magazinele duty-free, sustrăgāndu-se de la controlul vamal al acestora. Surprins de apariţia poliţiştilor de frontieră, inculpatul a ignorat somaţiile acestora şi a ieşit din ţară, ilegal, trecānd frontiera de stat şi fugind īn Republica Serbia.

Prejudiciul estimat a fi produs īn cauză este īn cuantum de cca. 29.000 euro.