26.08.2010

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, prin rechizitoriu,  trimiterea în judecată a inculpatului TRIBOI CORNELIU sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual.

Probatoriul administrat în cauză, în cursul urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul, inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Bucureşti – Ilfov, în cursul lunii februarie 2010, a pretins şi primit de la martorul denunţător M.M. suma de 200 de euro pentru nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu şi pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Oficiului juridic al aceleiaşi instituţii, în scopul de a aproba soluţionarea în favoarea denunţătorului a unei sesizări primită de la o persoană fizică.

Cu ocazia flagrantului organizat la data de 10 februarie 2010, asupra inculpatului a fost găsită şi ridicată suma de 200 de euro.

Din cercetări a mai reieşit faptul că inculpatul, care avea în atribuţii soluţionarea reclamaţiilor, sesizărilor şi propunerilor formulate în scris sau prin e-mail adresate de către cetăţeni sau organizaţii legal constituite, în cursul aceleiaşi luni, a falsificat un proces verbal de control al instituţiei în care îşi desfăşura activitatea, prin atestarea unei împrejurări necorespunzătoare adevărului referitoare la efectuarea unui control de specialitate (controlul de specialitate nefiind efectuat în realitate).

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti.

 

 

*

*                       *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu,  trimiterea în judecată a inculpatului DUMITRU ION sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Probatoriul administrat în cauză, în cursul urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul, în calitate de profesor la Grupul Şcolar „Dimitrie Cantemir” din oraşul Babadag – Tulcea, în perioada aprilie – iunie 2010, a pretins şi primit bani, bunuri şi alte foloase de natură sexuală (promisiunea întreţinerii de relaţii sexuale), a acceptat promisiunea unor astfel de foloase sau nu le-a respins, de la numita C.R.C., cu scopul de a o promova la materia „istorie”, la care se afla în stare de corijenţă şi de a o sprijini la bacalaureat.

Flagrantul organizat în cauză a condus la surprinderea inculpatului, la data de 8 iunie 2010, într-o pădure la marginea oraşului Babadag, unde îşi dăduse întâlnire cu eleva sa, având asupra sa suma de 500 de euro ce îi fusese oferită de către denunţătoare.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.