26.05.2010

 

COMUNICAT

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul CRAUS IONUŢ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice (peste 0,80 g/l alcool pur în sânge). Totodată, aceştia au solicitat magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului. Propunerea de arestare preventivă a fost admisă de judecătorii acestei instanţe care au dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zil. În încheierea de şedinţă s-a reţinut că lăsarea acestuia în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, rezultat atât din modalitatea de comitere a faptelor, cât şi din atitudinea sa ulterioară, respectiv faptul că s-a sustras urmăririi penale şi împrejurării  că inculpatul este cunoscut cu antecedente penale.

  Potrivit probatoriului administrat în cauză în cursul urmăririi penale a rezultat faptul că, la data de 14.03.2010, inculpatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere, a condus un autoturism marca BMW, din localitatea Leţcani spre municipiul Iaşi, având drept pasageri 3 persoane (cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani). Ca urmare a vitezei excesive, inculpatul a pierdut controlul volanului, a derapat şi s-a răsturnat, în urma accidentului decedând două persoane, iar cea de-a treia fiind rănită.

Trebuie menţionat faptul că inculpatul s-a sustras urmăririi penale şi a plecat în Italia, ulterior procurorii reuşind prezentarea sa în faţa instanţei.